top of page

Cream calculator

Cream Calculator.jpg

De ‘Cream Calculator’ App toont patiënten en artsen hoeveel product (crème, gel, lotion,…) nodig is voor de correcte behandeling van huidaandoeningen. Patronen die de vlekken van de huidziektes nabootsen vereenvoudigen het invullen. De applicatie berekent de hoeveelheid volgens het type product, de basis (zalf/crème/gel/…), de totale lichaamsoppervlakte en de omvang van de te behandelen zones. De berekeningen en gebruiksinstructies worden weergegeven volgens de beschikbare medische literatuur.

Vraag evenwel steeds eerst medisch advies en bevestiging van

uw arts vooraleer deze App te gebruiken.

De meeste medische dermatologische producten uit België, Nederland, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland zijn beschikbaar in de applicatie. Bijkomende producten (b.v. medische hulpmiddelen en cosmetische producten) zullen in de toekomst worden toegevoegd.

De ‘Cream Calculator’ App is gebaseerd op een eenvoudige methode om de uitgebreidheid van huidaandoeningen te bepalen. Deze techniek werd gevalideerd in wetenschappelijke studies. De patronen voor inflammatoire huidaandoeningen [Cutaneous Inflammatory Disease Extent score (CIDES) en vitiligo [Vitiligo Extent Score (‘VES’) © Nanja van Geel, Reinhart Speeckaert] zijn zowel voor patiënten als artsen gebruiksvriendelijk en betrouwbaar. Om de uitgebreidheid van vitiligo in klinische studies te bepalen is een andere App beschikbaar [‘Vitiligo Calculator’ (iOS), vitiligo-calculator.com].

Deze applicatie is gemaakt en via copyright beschermd door Prof. Dr. Reinhart Speeckaert en Prof. Dr. Nanja van Geel. We willen graag onze sponsors bedanken (Janssen Pharmaceutica, Leo Pharma en Pfizer) en het Innovatiefonds van het UZ Gent voor de financiële ondersteuning. Deze app is tot stand gekomen via een mooie samenwerking met APPelit B.V.

Ik hoop dat deze applicatie de best mogelijke behandeling van uw huidziekte mogelijk maakt!

© UZ Gent Skin Cream App

bottom of page