top of page

Medicatiebegeleiding

- Individuele medicatievoorbereiding -

Je neemt meerdere malen per dag verschillende geneesmiddelen in? Vind je het ook moeilijk om de juiste tablet op het juiste moment in te nemen? Om niets over te slaan of te vergeten? Verlies je wel eens het overzicht met zoveel verschillende doosjes en tabletten? Twijfel je soms of je de medicatie al hebt ingenomen? Vergeet je wel eens een pil in te nemen?

Wij kunnen je hierbij helpen!

In de apotheek kunnen we je medicatie reeds verdelen in medicatiedoosjes of een medicatiekaart. Zo zit je medicatie voor 's morgens, 's middags, 's avonds en eventueel voor het slapengaan dagelijks apart verpakt. Op die manier weet je precies op welk moment je welke pillen moet innemen.

Wat is individuele meditatiebegeleiding?

Bij individuele medicatiebegeleiding behoren wij in de apotheek je medicatie. We bewaken ook uw medicatie. Vervolgens gaan we in de  apotheek je geneesmiddelen herverpakken. Hiervoor vertrekken we van een medicatieschema dat we samen in overleg met de arts opstellen. Met dit medicatieschema krijgen wij een duidelijk overzicht hoe vaak je een bepaald geneesmiddel moet nemen en op welk tijdstip. Aan de hand van dit medicatieschema kunnen we uw medicatie juist herverpakken in meditatiedoosjes en/of een meditatiekaart.

Voordelen van individuele medicatievoorbereiding

Individuele medicatievoorbereiding is dus een veilige en eenvoudige manier om uw medicatie in te nemen.

Veilig, omdat onder toezicht van je apotheker en in overleg met je arts, je medicatie wordt beheerd en herverpakt.

Eenvoudig, omdat je een meditatiedoosje of meditatiekaart krijgt waarin al uw medicatie al in de juiste volgorde van inname klaarzit.

Praktische aspecten van individuele meditatieverdeling

De medicatieverdeling bevat de medicatie voor één week. Volgens voorkeur wordt de meditatiedoos of -kaart per week of ineens voor twee weken voorzien. Op een vooraf afgesproken dag kan u de meditatiedoos komen ophalen in de apotheek. Indien er een bepaald geneesmiddel gestopt of opgestart moet worden, zal deze aanpassing ook doorgevoerd worden in uw medicatiedoos of -kaart.

Kostprijs

De individuele verdeling van uw medicatie is voor ons een intensieve job, voor het up-to-date houden van je medicatieschema, het bewaren van je persoonlijke medicatie in de apotheek en de wekelijkse verdeling van uw medicatie vragen we een kostprijs van 5 euro per week (6 euro bij thuislevering).

Interesse?

Geef ons een seintje, en wij maken met u een afspraak om alle praktische aspecten te bespreken. 

Medicatiekaart.jpg

Medicatiekaart

bottom of page