top of page

Bewegen voor een gezond hart
- 24 april t.e.m. 6 mei -

Om gezond te blijven moet je bewegen! Iedereen weet het, maar in praktijk… is het niet zo gemakkelijk. Daarom lanceert de Belgische Cardiologische Liga haar campagne Please Move for a Healthy Heart, van 24 april tot 6 mei. Klaar om mee te doen aan deze challenge?

Gezond hart.jpeg

Zit je vaak lang en beweeg je weinig? Dan leidt je zoals meer dan 1 op de 3 Belgen een zittende levensstijl en kan je hart eronder lijden... Want een gebrek aan lichaamsbeweging kan leiden tot overgewicht, een hoge bloeddruk en een te hoog vetgehalte in je bloed. Dat kan het risico op cardiovasculaire problemen verhogen!

Dat risico is twee keer zo groot voor iemand die zit dan voor iemand die actief is. Om gezond te blijven zou elke volwassene 30 minuten per dag moeten bewegen. Voor kinderen en jongeren (tot 20 jaar) zou dat zelfs 1 uur moeten zijn!

Heb je een beetje hulp nodig om je gewoontes te veranderen? Doe van 24 april tot 6 mei mee aan de challenge Please Move for a Healthy Heart van de Belgische Cardiologische Liga. Het is gratis en het is goed voor jou!

Wat houdt het in?

De Liga stuurt je gedurende 2 weken:

  • Dagelijkse uitdagingen

  • Oefen- en reksessies

  • Tips om overdag meer te bewegen

Hoe kan je deelnemen?

Dat is makkelijk! Schrijf je gewoon in op de website van de Belgische Cardiologische Liga.

Door meer te bewegen voel je je fitter en gezonder, bescherm je je hart en nog veel meer! Ontdek hier meer over de voordelen van dagelijkse lichaamsbeweging.

bottom of page