top of page

Een plan om gezond de winter
door te komen

De covid-crisis heeft de doeltreffendheid aangetoond van een aantal eenvoudige maatregelen om de overdracht van winterinfecties te beperken. De invoering van een 'winterplan' is bedoeld om de preventieve maatregelen te versterken.

Gezond de winter doorkomen.jpg

Winterplan

Omwille van de aanhoudende druk die de opeenvolgende golven van luchtweginfecties (COVID-19, bronchiolitis, griep...) op ons gezondheidssysteem kunnen uitoefenen, willen de gezondheidsoverheden een winterplan uitrollen dat het mogelijk maakt om een reeks eenvoudige preventiemaatregelen te versterken die sinds het begin van de pandemie hun doeltreffendheid hebben bewezen. Het doel: de gevolgen voor de gezondheidszorg van alle luchtweginfecties tijdens de winterperiode tot een minimum beperken.  

4 zinvolle algemene winteradviezen:

  • steeds zorgen voor een optimale ventilatie en handhygiëne (frequent wassen);

  • thuisblijven wanneer je ziek bent;

  • een mondmasker dragen op het openbaar vervoer en in drukke binnenruimtes als je matige respiratoire symptomen hebt waarvoor je niet thuis blijft;

  • vaccinatie tegen covid en tegen griep voor alle kwetsbare en personen en gezondheidswerkers en voor kwetsbare personen ook tegen pneumokokken.

© apb

bottom of page