top of page

Geneesmiddel onbeschikbaar?
Wij doen er alles aan om je te helpen

Het aantal luchtweginfecties is talrijk deze winter. Dat geldt ook voor de vraag naar bepaalde producten in apotheken. Als jouw geneesmiddel niet beschikbaar is, zijn wij er om een oplossing te vinden.

Geneesmiddelen onbeschikbaar.png

Heb je last van een luchtweginfectie? Na een bezoek aan je dokter haast je je naar de apotheek en krijg je te maken met een (onaangename) verrassing: het voorgeschreven geneesmiddel is tijdelijk niet op voorraad. Maak je niet boos, het is niet de schuld van ons, Apotheek Segers! Integendeel, hij steekt er veel tijd in om het geneesmiddel elders te zoeken of je een alternatief voor te stellen.

Antibiotica en pijnstillers

​De laatste tijd zijn amoxicilline (antibioticum) en pijnstillers voor kinderen niet altijd in de apotheek verkrijgbaar. In de overgrote meerderheid van de gevallen zullen wij toch een oplossing voor je kunnen vinden. Ook als sommige geneesmiddelen op basis van amoxicilline tijdelijk niet beschikbaar zijn, zijn er meestal voldoende alternatieven voorhanden. Dat geldt ook voor paracetamol en ibuprofen. Het kan echter zijn dat wij je een ander merk of een andere vorm van het geneesmiddel moet voorstellen (zetpillen in plaats van een siroop, bijvoorbeeld), of moet overschakelen van paracetamol naar ibuprofen (of omgekeerd), of zelf een bereiding moet maken. 

Wil je weten of je medicatie beschikbaar is?

 

Met de webapplicatie FarmaStatus van het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG) kan je nagaan of je geneesmiddel al dan niet beschikbaar is. Je vindt er ook de begin- en einddatum van de onbeschikbaarheid en de bestaande alternatieven. Praktisch is ook dat je op FarmaStatus kan aanvinken dat je op de hoogte wil gehouden worden van de onbeschikbaarheid van je geneesmiddel. 

© apotheek.be

bottom of page